Over ons

Hoe we zijn begonnen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert en de vraag naar digitale vaardigheden groeit, ontstond in 2019 het Human Capital Akkoord Zuid-Holland. Het Human Capital Akkoord is het initiatief van de Economic Board Zuid-Holland met als doel de mismatches op de arbeidsmarkt aan te pakken. WE-IT is het deelakkoord dat zich richt op de IT-sector en is gestart in 2020. Inmiddels Het aantal partners en IT scholingstrajecten is gegroeid. Naast de provincie Zuid-Holland ontvangt WE-IT ook een subsidie van het Nationaal Groeifonds. Hiermee helpen we het mkb in Zuid-Holland aan meer IT’ers.

over-ons-image

Onze ambitie

Het tekort aan IT-professionals vormt een complexe uitdaging. Bij WE-IT zijn we van mening dat een gezamenlijke inspanning van overheden, opleiders en bedrijven essentieel is om deze uitdaging effectief aan te pakken. Het is daarom de ambitie van WE-IT de maatschappij in Zuid-Holland te versterken op sociaal, economisch en onderwijskundig vlak, door het stimuleren van groei in het aantal IT-professionals. Door samen te werken aan innovatieve opleidingsprogramma's, het bevorderen van leven lang ontwikkelen en het verbeteren van de toegang tot IT-onderwijs, kunnen we een solide basis leggen voor een goed functionerende IT-industrie en de groei van de digitale economie stimuleren.

Kortom: WE-IT is dé verbindende schakel tussen bedrijven, opleiders en overheden in Zuid-Holland. Dus of je nu een werkgever, werknemer, werkzoekend of een student bent, bij WE-IT hebben wij een passende oplossing voor een ieder!

De Haagse Hogeschool als penvoerder

Het WE-IT project wordt gecoördineerd door de Haagse Hogeschool. Als penvoerder verzorgt de Haagse Hogeschool de projectadministratie en de aanvragen en verantwoordingen van subsidies.

Ons Team

Contact Card Image
Contact Card Image
Contact Card Image

Volg Ons

Volg ons op onze kanalen en lijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkeling!

Laten we kennis maken!

Adres

De Haagse Hogeschool
Faculteit IT & Design
Johanna Westerdijkplein 75
2521 NL Den Haag

Volg je ons al?

© 2024 WE-IT