Onze programma's

In alle sectoren in Zuid-Holland zijn mensen nodig met digitale vaardigheden. Dat geldt voor alle werk- en denkniveaus. Het gaat bij WE-IT vooral om het verkrijgen van digitale vaardigheden, waarmee je in een baan kan starten.

Alle scholingstrajecten zijn gekoppeld aan werk. Je bent dus gericht aan het bij- of omscholen naar het werken in een baan met IT.

Hieronder staan de scholingstrajecten. Klik er op voor meer informatie!

onze programma hero afbeelding

Actieve programma's

ICT Praktijk Academie featured image

ICT Praktijk Academie

Een IT-vooropleiding is niet nodig. Doorzettingsvermogen en een gezonde dosis leergierigheid wel, want het IT-vak is volop in ontwikkeling.

The Young Digitals

Sociale onderneming The Young Digitals helpt jongeren die vastgelopen zijn aan een baan als digitaal marketeer.

MKB Digiwerkplaats

MKB Digiwerkplaats brengt onderwijs en bedrijfsleven samen om MKB ondernemers te helpen met hun digitaliseringsvraagstukken.

YoungCapital NEXT

Wil jij werken in IT? YoungCapital NEXT helpt jou aan een baan bij de beste werkgevers met de meest uitdagende opdrachten. Ook als je nog de juiste skills mist.

TechGrounds

TechGrounds leidt IT-professionals op met een focus op vrouwen en culturele diversiteit. Samen maken we Tech van iedereen!

TekkieWorden

Werken in tech? Dat kan, ongeacht je vooropleiding! Iedereen kan zich om- of bijscholen tot Data Analyst, Developer, Growth Hacker, Tech Support of Designer.

BEE-Ideas

“Een missie waarbij praktijk-leren en ruimte creëren voor ontwikkeling en innovatie, nodig zijn om een IT doelstelling te bereiken = Impact First”

Bit-Academy

"Wij gaan in Den Haag een Bit Academy starten, de beste tech opleiding van Nederland. Hier leren studenten door te doen, van elkaar en met de beste uit het bedrijfsleven. Het is een geaccrediteerde MBO opleiding niveau 4 in samenwerking met ROC Mondriaan en mboRijnland”

Equals Academy

Maar 18% procent van de mensen die in Tech werken zijn vrouwen. Wil jij de status quo uitdagen?

Next Maritime Professional

Het programma Next Maritime Professional heeft als doel meer en beter IT- en digitaal vaardig talent voor de Rotterdamse haven te realiseren. We richten ons op talent van school naar werk, van werk naar werk en (weer) aan het werk en maken een sterke koppeling met de bestaande leerwerkakkoorden. We verkleinen de ‘gap’ tussen onderwijs en arbeidsmarkt door structurele samenwerkingen op te zetten tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond ondersteunt het midden- en kleinbedrijf in de regio Rijnmond met digitale uitdagingen op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent; studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht van een ondernemer. Het talententeam stelt een adviesrapport op met praktische handvatten waar de ondernemer direct mee aan de slag kan.

MKB Digicafé

Speciaal voor mkb-events en -bijeenkomsten in de regio’s Rijnmond & Haaglanden heeft het MKB Digicafé een kant-en-klaar inhoudelijk programma ontwikkeld gericht op de thema’s Online Privacy & Security en Online & Social Marketing. Het MKB Digicafé is een kosteloos programma met sterke inhoudelijke sprekers en vormt daarmee een ideale aanwinst voor diverse events voor mkb’ers.

Next Healthcare Professional

Voor digitaal vaardig human capital in de zorgsector ontwikkelt IT Campus Rotterdam het programma Next Healthcare Professional. Het doel van het programma is om (toekomstige) zorgprofessionals voor te bereiden en te ondersteunen bij het ontwikkelen van benodigde digitale vaardigheden. Dit doen we door o.a. advies te geven over het regionale onderwijsaanbod en te ondersteunen bij de adaptatie van digitale technieken.

Hoe het werkt

Stap 1: Oriëntatie

Ik ben werknemer 

Om inzetbaar te blijven, zul je als werknemer je met enige regelmaat moeten bijscholen. Want de digitalisering blijft toenemen, door automatisering of door nieuwe digitale communicatiemiddelen. Ook kan het zijn dat je je wil omscholen naar een andere functie. Zodat je nu en in de toekomst aan het werk kan blijven. De programma’s onderaan de pagina helpen je met scholing naar een baan in/met IT.

Ik ben werkzoekend

Heb je op dit moment geen baan, of werk je in sector die krimpt? In Zuid-Holland is een groot tekort aan mensen met digitale vaardigheden. Laat je omscholen met één van de WE-IT programma’s, op weg naar een baan met IT!

Ik ben student

Als je student bent en je hebt met je opleiding weinig kans op een baan, dan is omscholing een kans voor je. Met de WE-IT programma’s kan je een start maken in een baan met IT.

Stap 2: Scholing

Bij scholing gaat het vooral om het leren van IT vaardigheden die veel gevraagd zijn in de arbeidsmarkt. De scholingstrajecten zijn gekoppeld aan werk, dus je wordt gericht opgeleid naar de digitale vaardigheden die jij nodig hebt in je beoogde baan.

Welk niveau?

We hebben scholingsprogramma’s voor alle werk- en denkniveaus. In de onderstaande beschrijving van de scholingstrajecten lees je welk niveau elk traject hanteert.

Hoe lang duurt het?

De meeste scholingstrajecten duren 4-9 maanden. In de onderstaande beschrijving van de scholingstrajecten lees je hoe lang elk traject duurt.

Wat kost het?

In de meeste gevallen zijn er geen kosten voor de cursist. In de beschrijving van de scholingstrajecten lees je of er kosten aan verbonden (en zo ja, hoeveel).

Waar is het?

De scholingstrajecten zijn verspreid in Zuid-Holland. In de beschrijving van de scholingstrajecten lees je in welke plaatsen de opleiding gevolgd kan worden.

Stap 3: Begeleiding

Met alleen scholing ben je er nog niet. Aan de slag gaan in een nieuwe functie kan een hele stap zijn.  Naast je digitale vaardigheden zijn bijvoorbeeld ook sociale vaardigheden belangrijk. Daarom vinden we begeleiding belangrijk: dat kan begeleiding naar een nieuwe baan zijn en/of begeleiding in je werk.

Alle WE-IT trajecten hebben deze begeleiding.