Onze programma's

In alle sectoren in Zuid-Holland zijn mensen nodig met digitale vaardigheden. Dat geldt voor alle werk- en denkniveaus. Het gaat bij WE-IT vooral om het verkrijgen van digitale vaardigheden, waarmee je in een baan kan starten.

Alle scholingstrajecten zijn gekoppeld aan werk. Je bent dus gericht aan het bij- of omscholen naar het werken in een baan met ICT.

Hieronder staan de scholingstrajecten. Klik er op voor meer informatie!

onze programma hero afbeelding

Hoe het werkt

Stap 1: Oriëntatie

Ik ben werknemer 

Om inzetbaar te blijven, zul je als werknemer je met enige regelmaat moeten bijscholen. Want de digitalisering blijft toenemen, door automatisering of door nieuwe digitale communicatiemiddelen. Ook kan het zijn dat je je wil omscholen naar een andere functie. Zodat je nu en in de toekomst aan het werk kan blijven. De programma’s onderaan de pagina helpen je met scholing naar een baan in/met ICT.

Ik ben werkzoekend

Heb je op dit moment geen baan, of werk je in sector die krimpt? In Zuid-Holland is een groot tekort aan mensen met digitale vaardigheden. Laat je omscholen met één van de WE-IT programma’s, op weg naar een baan met ICT!

Ik ben student

Als je student bent en je hebt met je opleiding weinig kans op een baan, dan is omscholing een kans voor je. Met de WE-IT programma’s kan je een start maken in een baan met ICT.

Stap 2: Scholing

Bij scholing gaat het vooral om het leren van ICT vaardigheden die veel gevraagd zijn in de arbeidsmarkt. De scholingstrajecten zijn gekoppeld aan werk, dus je wordt gericht opgeleid naar de digitale vaardigheden die jij nodig hebt in je beoogde baan.

Welk niveau?

We hebben scholingsprogramma’s voor alle werk- en denkniveaus. In de onderstaande beschrijving van de scholingstrajecten lees je welk niveau elk traject hanteert.

Hoe lang duurt het?

De meeste scholingstrajecten duren 4-9 maanden. In de onderstaande beschrijving van de scholingstrajecten lees je hoe lang elk traject duurt.

Wat kost het?

In de meeste gevallen zijn er geen kosten voor de cursist. In de beschrijving van de scholingstrajecten lees je of er kosten aan verbonden (en zo ja, hoeveel).

Waar is het?

De scholingstrajecten zijn verspreid in Zuid-Holland. In de beschrijving van de scholingstrajecten lees je in welke plaatsen de opleiding gevolgd kan worden.

Stap 3: Begeleiding

Met alleen scholing ben je er nog niet. Aan de slag gaan in een nieuwe functie kan een hele stap zijn.  Naast je digitale vaardigheden zijn bijvoorbeeld ook sociale vaardigheden belangrijk. Daarom vinden we begeleiding belangrijk: dat kan begeleiding naar een nieuwe baan zijn en/of begeleiding in je werk.

Alle WE-IT trajecten hebben deze begeleiding.