Ga terug naar het nieuwsoverzicht

IT verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7,1 miljoen om het tekort aan IT’ers in het mkb terug te dringen.

Om het tekort aan IT’ers in het MKB terug te dringen en obstakels op de regionale arbeidsmarkt aan te pakken, heeft het IT Verband Zuid-Holland een subsidie van € 7,1 miljoen als co-financiering ontvangen. Dit samenwerkingsverband, bestaande uit WE-IT (penvoerder en programmacoördinatie: De Haagse Hogeschool), IT Campus Rotterdam, Security Delta (HSD) en The Dutch Innovation Factory, gaat met een scala aan initiatieven aan de slag, waaronder onderwijs- en trainingsprogramma's, onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten en samenwerking tussen MKB en onderwijsinstellingen. Deze ‘Katapult’ subsidie is afkomstig uit het Nationaal Groeifonds.

Minister Adriaansens: “Er zijn dringend meer vakmensen nodig voor de transitie naar een duurzame en digitale economie. Daarom moeten we beter gebruik maken van de kennis en innovatieve oplossingen uit het beroepsonderwijs en zo de aansluiting tussen beroepsonderwijs en arbeidsmarkt verder verbeteren.”

Bijdrage kabinet: Nationaal Groeifonds

Het kabinet trekt 123 miljoen euro uit om bestaande samenwerkingsverbanden een stap verder te brengen. De bijdrage komt uit het Nationaal Groeifonds en is onderdeel van het Actieplan Groene en Digitale banen. Hiermee wil het kabinet het personeelstekort in techniek en ICT aanpakken zodat Nederland vol kan blijven inzetten op de energie- en digitale transitie.

De samenwerkingsverbanden verbinden het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven: Het is belangrijk dat we de jongeren zo opleiden dat zij de juiste vaardigheden hebben voor de regionale arbeidsmarkt. De medewerkers van het regionale bedrijfsleven moeten blijvend inzetbaar zijn door om- en bijscholing. We stimuleren ook de innovatiekracht van het MKB. IT verband Zuid-Holland is 1 van de 15 initiatieven die vanuit deze subsidie ondersteund worden.

Track record

De vier samenwerkingspartners in het  IT Verband Zuid-Holland hebben een stevig track-record opgebouwd in het aanjagen van de IT- en cybersecurity arbeidsmarkt in Zuid-Holland.

Zij slaan nu de handen ineen rond een specifiek en urgent vraagstuk: het terugdringen van de tekorten aan IT’ers bij het mkb in Zuid-Holland.

Arend Hardorff, lid CvB De Haagse Hogeschool: “Met deze subsidie maken we meer impact met onze inzet op gebied van talent. Door de krachten te bundelen met het mkb kunnen we nog breder inzetten met succesvolle programma’s. Een betere aansluiting is nodig zodat mensen zich een leven lang kunnen blijven ontwikkelen, innovaties worden gestimuleerd en het productiviteitsniveau van mkb’ers omhoog gaat”.

Laten we kennis maken!

Adres

De Haagse Hogeschool
Faculteit IT & Design
Johanna Westerdijkplein 75
2521 NL Den Haag

Volg je ons al?

© 2024 WE-IT