Make IT Work!

Ben je geïnteresseerd om in de kansrijke IT-sector aan de slag te gaan? Wellicht is omscholing door middel van het unieke opleidingstraject van Make IT Work wel iets voor jou! 

Make IT Work (MITW) maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo- of wo-diploma (of aantoonbaar HBO-denkniveau) worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor Make IT Work. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing. 

Start en duur

De opleiding bestaat uit twee fases, in totaal 11 maanden. De eerste vijf maanden volg je fulltime de opleiding. Na succesvolle afronding van het eerste deel ga je voor minimaal zes maanden aan de slag bij één van de aangesloten werkgevers en word je tegelijkertijd verder geschoold. Tijdens de tweede fase ga je meteen een salaris verdienen. Na afronding van het gehele traject ontvang je een certificaat. Je beschikt dan over de in het omscholingstraject opgedane kennis en vaardigheden, en je hebt een half jaar werkervaring. Gezien de grote vraag naar deze functies is het zeer waarschijnlijk dat je een glansrijke carrière tegemoet gaat in de zich steeds verder ontwikkelende en groeiende IT-sector. 

Het programma op de Haagse Hogeschool

Vandaag de dag zijn verschillende hogescholen in Nederland aangesloten bij MITW, ieder heeft zijn eigen programma's. Zo ook de Haagse Hogeschool. Ná de zomer van 2022 biedt zij het programma Applied Data & Artificial Intelligence aan. Dit programma zal een afgeleide zijn van de bachelor Applied Data & AI; de Haagse Hogeschool is de eerste hogeschool in Nederland die deze bachelor aanbiedt, welke met veel enthousiasme is ontvangen. 

Voor meer info, neem gerust contact op 

Maak kennis met ons:  

Caroline Hettich / c.hettich@hhs.nl 

06 43 47 88 04 

Faculteit IT & Design 
Johanna Westerdijkplein 75 
2521 EN Den Haag